АЕЦ Козлодуй оттегля иска си срещу Наталия Станчева в размер на

...
АЕЦ Козлодуй оттегля иска си срещу Наталия Станчева в размер на
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй оттегли иска-шамар за половин милион срещу медсестра, разкрила нарушения

АЕЦ " Козлодуй " оттегля иска си против Наталия Станчева в размер на 500 000 лева

Това оповестиха във вторник от пресцентъра на централата. 

Заведеното дело против здравната сестра, която беше изискала и огласила информация, че на територията на АЕЦ-а има непозволено медицински център, стана следващият образец за т. н. дело-шамар.

Станчева подава десетки заявки за достъп до социална информация, вследствие на които излиза наяве, че Службата по трудова медицина към централата е превърната в нерегистриран Диагностично-консултативен център. Той прави фиктивни лекарски прегледи на чиновниците на нуклеарната централа, съобщи тя. 

" Бях уволнена преди година и половина, тъй като отхвърлих да правя медицински прегледи, които не са в моята подготвеност. След 3 инстанции съдът ме възвърне на работа. По време на делото изникнаха данни, които водеха към странни нередности и нарушавания ", посочи още тя. 

Преди да се стигне до днешния отвод от дело от централата показаха, че искът против здравната сестра е заведен от предходното управление. Сега оповестиха, че отдръпват желае, тъй като бил прекомерно висок, само че на територията на АЕЦ нямало нередности - всички действия, в това число законово изискваното здравно наблюдаване и здравно обезпечаване, се извършвали  " при прецизно съблюдаване на настоящата в страната нормативна уредба ".

Ето позицията на АЕЦ " Козлодуй ":

Във връзка с тиражирани в общественото пространство мнения по отношение на заведен иск от „ АЕЦ Козлодуй ” ЕАД за непозволено увреждане с ответници Наталия Станчева и Йордана Кулинска, управлението на „ АЕЦ Козлодуй ” ЕАД държи да даде следната информация:

Искът е заведен през месец юли 2023 година за недобросъвестно държание, корист с права, разпространяване на погрешна информация и други, преди встъпване в служба на новия изпълнителен шеф.

След като се срещна с всички условия към случая, изпълнителният шеф на „ АЕЦ Козлодуй ” ЕАД Валентин Николов, след разискване с принципала на сдружението БЕХ ЕАД и с министъра на енергетиката Румен Радев, взе решение искът да бъде отдръпнат заради прекалено високия размер на претенцията.

Държим да подчертаем, че всички действия в АЕЦ „ Козлодуй ”, в това число законово изискваното здравно наблюдаване и здравно обезпечаване, се правят при прецизно съблюдаване на настоящата в страната нормативна уредба.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР